FB-ikon.png twitter-ikon.png Insta-ikon.png Linked-in-ikon.png

Hem Om Branka Vägledning Events Intuitive Angel Messenger™ Webshop Blogg
Änglar Änglakort Chakra Medialitet Kontakt AMORGOS Resor

Läs om Angel Therapy®

Vad är Clairvoyance?Frågor och svarHur arbetar ett medium? 

 

 

Det tredje chakrat

  

Energikraftverket solar plexus

 

Det tredje chakrat, också kallat solar plexus, vibrerar på samma frekvens som färgen gul. Solar plexus chakrat hittar man halvvägs mellan naveln och bröstkorgen. Detta energicentrum speglar vår förmåga att motivera oss själva, vilja och intention, fysisk energi samt självkontroll. Man skulle kunna se det som ett "energikraftverk" som påverkar vårt självförtroende och hur vi upplever att vi klarar att handskas med den yttre världen. Den speglar också vår förmåga att ta ansvar för våra egna liv. När det tredje chakrat är i balans har vi en sund kontroll och upplever att vi styr snarare än att vi "blir" styrda av någon eller något utanförstående.

 

På ett fysiskt plan är det tredje chakrat kopplat till magen, bukspottkörteln, gallblåsan levern, njurarna och korsryggen. När det tredje chakrat är i obalans kommer man att uppleva fysiska symptom i dessa områden. På ett intellektuellt plan påverkar det vår förmåga till beslutsamhet och riktning, det personliga ledarskapet. På ett känslomässigt plan kommer det till uttryck som tillit till den egna intuitionen och mod att ta risker när så behövs.

 

Det tredje chakrat skvallrar om vilka trossystem du lever efter och vad du tycker om dig själv. ”Jag är snygg”, ”Jag är ett offer”, ”Jag är kreativ”, Jag är oteknisk” osv. Din personlighet tar form här. Om din kraft är balanserad kommer du att kunna fokusera på det du verkligen vill göra och åstadkomma med ditt liv. Du kommer att ha ett gott självförtroende och du kommer att vara dig själv trogen när det gäller det som är viktigt för dig på både ett fysiskt, känslomässigt och psykiskt plan. En stark integritet ger en sund självsäkerhet grundad på tilliten till den egna intuitionen. Den personliga integriteten är också nödvändig för att hitta motivationen i olika sammanhang.

 

När man har en gott självförtroende har man också mod att stå upp för sig själv och för det man tror på. Solar plexus är sätet för vår förmåga att sätta gränser, bli arg och stoppa eventuella negativa och aggressiva påhopp samt är centrum för vår styrka. När det är välbalanserat känner vi oss befriade från rädslor och vi kan använda vår personliga kraft till att förverkliga oss i världen på ett positivt sätt. Ibland hamnar vi dock i relationer eller situationer där vi känner oss maktlösa. Vi kanske stänger ner vårt tredje chakra till viss del, ger upp vår personliga styrka och gör oss själva till offer. När det tredje chakrat blir blockerat av rädsla sjunker även kroppens energinivå och vi blir passiva.

En annan typ av reaktion är att gå i försvar. Hjärtat bultar snabbare, magen knyter sig och adrenalinet rinner till. Detta är instinktiva och sunda reaktioner som tjänar till att aktivera kroppen att förbereda sig för en livshotande fara. I vårt vardagliga liv blir vi sällan utsatta på det sättet men vår fysiska reaktion är densamma. Om dessa reaktionsmönster får fortsätta kommer vi att leva i rädsla, ignorera vår intuition och vår livsväg av rädsla för att drabbas av andra människors ogillande eller av rädsla för att bli avvisade.
 

En annan typ av reaktion är att gå i försvar. Hjärtat bultar snabbare, magen knyter sig och adrenalinet rinner till. Detta är instinktiva och sunda reaktioner som tjänar till att aktivera kroppen att förbereda sig för en livshotande fara. I vårt vardagliga liv blir vi sällan utsatta på det sättet men vår fysiska reaktion är densamma. Om dessa reaktionsmönster får fortsätta kommer vi att leva i rädsla, ignorera vår intuition och vår livsväg av rädsla för att drabbas av andra människors ogillande eller av rädsla för att bli avvisade. På ett fysiskt plan kan kroppen signalera obalansen till exempel genom matsmältningsproblem, irriterad tarm, problem med gallblåsan eller fetma runt magen.

Ett överaktivt tredje chakra skapar också olika typer av svårigheter. Vanligt är att man i ett försök att balansera upp en i grunden svag jag-känsla överaktiverar sitt energicentrum så att man blir trångsynt, alltför fyrkantig i sitt tänkande, rastlös och ibland till och med aggressiv. Andra kan uppfatta en som skrämmande eller känna sig övermannade av vår närvaro. Människor med ett överaktivt tredje chakra har ofta ansträngda relationer. De upplevs som dominanta och ibland själviska. De är dock oftast lika rädda som de med ett underaktivt chakra vilket de försöker kompensera genom sitt beteende.

 

När du vill balansera ditt tredje chakra kan du:

 • Öva dig att säga nej till andras krav på dig.
 • Berätta för någon eller några du litar på att du jobbar med detta och be dem stödja dig.
 • Sov på saken innan du lovar bort din tid och ditt engagemang till andra.
 • Varje morgon, skriv ner dina mål för dagen.
 • På kvällen, skriv ner allt det du uppnått under dagen även om det är till synes småsaker.
 • Säg ditt namn högt, om och om igen, tills du känner att det är DITT namn.
 • Ta en kurs i självförsvar eller karate
 • Hitta en föreblid eller mentor och be honom/henne att coacha dig.
 • Åk på en välförtjänt semester utan att ha dåligt samvete
 • Välj ut ett par affirmationer och upprepa dem tills du tror på dem.
 • ”Jag är trygg och stark”
 • ”Jag värderar mig själv och har en stark integritet”
 • ”Jag har tillit till andra och mig själv”
 • Köp gula blommor t ex solrosor och ställ dem på din arbetsplats där du kan se dem.
 • Klä dig i gult.
 • Ge andra komplimanger utan att vara avundsjuk.
 • Ge dig själv en klapp på ryggen med orden ”bra gjort”.

Tillbaka

Copyright © 2018 Branka Okeijn. Alla rättigheter reserverade. - Torsgatan 76, Stockholm - Tel.073-590 38 49