FB-ikon.png twitter-ikon.png Insta-ikon.png Linked-in-ikon.png

Hem Om Branka Vägledning Events Intuitive Angel Messenger™ Webshop Blogg
Änglar Änglakort Chakra Medialitet Kontakt AMORGOS Resor

Läs om Angel Therapy®

Vad är Clairvoyance?Frågor och svarHur arbetar ett medium? 

 

 

 

Crown-chakra.jpg 

Ha tillit!

Det sjunde chakrat finns på toppen av huvudet och kallas också kronchakrat eller kronan. Det är först när vi har balans i vårt sjätte chakra, det tredje ögat, som vi energimässigt kan röra oss upp till kronchakrat och koppla upp oss mot själva källan för vår existens. Kronchakrat fokuserar på den andliga meningen med våra liv. Där kan vi skilja ut vad som är andligt och i integritet med vilka vi är och vad som inte är det. Detta energicentrum reglerar vårt högsta andliga medvetande.

När kronchakrat är öppet har vi en öppen kommunikation med Universum. Vårt medvetande är omedelbart och direkt. Man vet hur saker och ting förhåller sig, de djupare bakomliggande orsakerna till det som händer runt omkring oss, den högre meningen och lärdomen. När kronchakrat är fullt utvecklat tappar vi vårt behov av att få frågan varför besvarad. Vi accepterar livet som det är och känner oss trygga. Vi har fullständig tillit eftersom vi alltid upplever att vi har det stöd och den vägledningen vi behöver.

 

Kronchakrat vibrerar på samma frekvens som färgen lila med en tendens att blekna i ytterkanterna och bli silvrig. När kronchakrat är öppet kan man se ett lilavitt ljus som en gloria runt huvudet och ansiktet. Till skillnad från de andra sex chakrorna kan kronchakrat aldrig vara i obalans. Det är antingen öppet, på väg att öppna sig eller stängt. Människor som har ett stängt sjunde chakra känns igen på sin totala brist på tillit till Universum, andra människor, sig själva och helt enkelt livet självt.

 

På ett fysiskt plan är kronchakrat kopplat till ryggmärgen, hjärnan, nervsystemet och tallkottkörteln (sömnhormonet melatonin bildas i hjärnans tallkottkörtel). Störningar i kronchakrat kan leda till fysiska besvär kopplade till dessa områden.

 

Ett öppnade av kronchakrat är en naturlig utveckling som brukar följa på att man har utvecklat och balanserat de andra sex chakrorna. Ett spontant och plötsligt öppnande kan inträffa ibland som ett resultat av en omskakande händelse, ett trauma eller en livskris.

 

Det finns ingen anledning att pressa och anstränga sig för att öppna upp det sjunde chakrat eftersom detta inte låter sig göras. Mognadsprocess måste få ta den tid det tar. När kronchakrat har öppnats skiftar vår syn på livet från att mestadels handla om överlevnad till att upptäcka och fokusera på möjligheter. Vi inser att det inte spelar någon roll hur turbulenta våra liv till synes är och vet att det ändå alltid är i linje med vår plan och att vår själ alltid är trygg i sin utveckling. Det egna jaget, egot, suddas ut och vi förstår till fullo att vi är sammanlänkande med varandra, att vi alla kommer ur samma källa. All det som jag gör påverkar i slutändan alla andra. Det som andra gör kommer därför naturligtvis också att ha en effekt på mig.

 

När kronchakrat öppnats upplever vi ett behov att uträtta något meningsfullt. Vi inser att vår själ har en plan och vi söker att aktivt följa den. Om omständigheterna i våra liv inte stämmer överens med det vi har kommit hit för att göra kommer vi att drivas av ett starkt behov att förändra. Ibland kan man se människor som har vad man kan tycka stabila bra liv, kanske är de t o m mycket framgångsrika, vända upp och ner på allt till sin omgivnings stora bestörtning. Ett öppnande av kronchakrat kan vara orsaken till många ”mitt i livet kriser”. Kanske kan de bero på att vi blir äldre och inser att den framtid vi drömmer om inte kommer med mindre än att vi själva sätter fart och gör vissa förändringar. Kanske är det helt enkelt så att vår själ tröttnat på att vänta.

  

 

Om ditt kronchakra börjat öppna sig och du vill vara aktiv i processen kan du:

 • Ordna en meditationsvrå i ditt hem så att det främjar lugn och avslappning. Placera ut föremål som är viktiga symboler för dig. Tänd rökelse eller använd oljelampa med dofter som stimulerar meditation.
 • Meditera regelbundet, även om det bara är 10 minuter åt gången, och kommunicera med dina guider och änglar. Oroa dig inte om du inte omedelbar kan ”höra” deras svar. Det kan komma efterhand så som t ex känslor, tankar eller bilder.
 • Innan du somnar på kvällen, nämn allt det som du känner dig tacksam över idag.
 • Källsortera dina sopor och gör vad du kan för att skona miljön.
 • Åk på retreat
 • Gå med i en grupp som arbetar med sin andliga utveckling eller ta ett eget initiativ i din vänkrets och samla dem som är likasinnade
 • Ta några dagar ledig för att vila
 • Var snäll mot din familj även om du haft en dålig dag.
 • Förlåt alla inklusive dig själv.
 • Gör en insats som frivillig inom något område som ligger dig varmt om hjärtat.
 • Gör en lista på de saker som du djupast drömmer om att göra eller vill uppnå.
  Bestäm dig för att varje dag ta ett steg, även om det bara är ett litet, litet steg, som tar dig närmare din dröm.

                  

Tillbaka

Copyright © 2018 Branka Okeijn. Alla rättigheter reserverade. - Torsgatan 76, Stockholm - Tel.073-590 38 49