FB-ikon.png twitter-ikon.png Insta-ikon.png Linked-in-ikon.png

Hem Om Branka Vägledning Events Intuitive Angel Messenger™ Webshop Blogg
Änglar Änglakort Chakra Medialitet Kontakt AMORGOS Resor

Läs om Angel Therapy®

Vad är Clairvoyance?Frågor och svarHur arbetar ett medium? 

 

 

Fjärde chakrat

    

Det fjärde chakrat kallat hjärtchakrat finns nära hjärtat mitt på bröstkorgen och vibrerar på samma frekvens som färgen grön. Detta energicentrum reglerar vår förmåga att känna medkänsla, förståelse, generositet, omtanke, kärlek och förmågan att förlåta. På ett energimässigt plan kopplar det ihop vårt ”lägre” fysiska jag, vårt ego, med den andliga kroppen och stimulerar oss att inte enbart se om vårt eget hus utan tänka i bredare termer för allas bästa.

 

När vårt hjärtchakra är välbalanserat och öppet känner vi oss sammanlänkade med alltet och har en djup tillit till oss själva och andra. Vi bryr oss om hur vi påverkar andra och förmår känna empati och förståelse på ett djupare plan. Hjärtchakrat är centrum för kärleken och kopplas till familjen, romantisk kärlek, vänskap och även relationer till djur.

 

På ett fysiskt plan styr det över hjärtat, cirkulationen, bröstet och blodflöden. När vårt fjärde chakra är i balans har vi en jämn hjärtrytm och fungerande blodcirkulation. Vårt fysiska hjärta påverkas mycket av vårt andliga tillstånd. Människor som har svårt för att ge och ta emot lider ofta av olika hjärtbesvär. Ibland frestas människor ta beslut som är livsavgörande med enbart förnuftiga och/eller ekonomiska argument. När vårt andliga hjärta är stängt kan vi känna oss tunga i bröstet och ta in antingen för mycket eller för lite syre.

 

Hjärtchakrat reglerar vår kapacitet att vara generösa, känsliga, snälla och toleranta. Vi ser det goda i varje människa snarare än att leta efter brister. När vi är i balans accepterar vi oss själva och andra som de är utan att döma. Det är inte svårt att identifiera människor med ett öppet hjärta. De är lättsamma, ofta humoristiska och för in en mjuk och varm stämning när de kommer in i ett rum.

 

Livet kommer ofrånkomligt att bjuda på situationer och händelser som skapar rädsla och smärta. För att skydda oss, speciellt när vi är unga och sårbara, kapslar vi ibland in hjärtat. Olyckligtvis kan hjärtat inte filtrera ut när vi behöver skydda oss och när vi skulle kunna förbli öppna utan det stänger till för alla. Det är sunt och naturligt att skydda sig vid behov men förblir det permanent kommer vi fjärma oss från andra och sätta oss i en väldigt ensam position. Vi drar oss undan intimitet och närhet. Nästan alla människor med ett stängt hjärtchakra är rädda. De försöker dölja detta med en hård och stel fasad. De kan bli kritiska och elaka vilket leder till att andra människor avvisar dem vilket bara bekräftar deras behov av att skydda sig. Om ditt hjärta är helt stängt kommer du att vara hemlighetsfull, defensiv och kanske t o m sabotera och förråda andra. Ett stängt hjärta kan vara ett resultat av misshandel i barndomen, extrem materialism, känslomässig övergivenhet, drogmissbruk, alkoholmissbruk eller mentala sjukdomstillstånd.

 

Ett vidöppet hjärtchakra kommer liksom det slutna att orsaka en del svårigheter. Man blir överkänslig och absorberar andras energier vilket kan vara fysiskt och psykiskt utmattande särskilt då det är frågan om aggressiva energier. När vi är överempatiska blir vi lyckliga när andra är lyckliga. Ledsna när andra är ledsna. Det egna jagets gränser suddas ut och man vet inte var jag börjar och du slutar. Medkänsla blir medlidande = mer lidande.

 

När du vill balansera ditt fjärde chakra kan du:

 • Ge någon en björnkram
 • Bjud hem någon på middag  och laga hans/hennes älsklingsrätt
 • Se en kärleksfilm
 • Bär något grönt, (hjärtchakrats färg) eller rosa (den villkorslösa kärlekens färg)
 • Ha ett babyfoto på dig själv i plånboken och titta på det varje gång du känner dig oälskad.
 • Be dem om ursäkt som du har sårat
 • Skriv ner allt det som du är tacksam över.
 • Gör ett fotocollage av alla du älskar och häng upp det på en synlig plats i ditt hem.
 • Förlåt alla som har sårat dig.
 • Erkänn dina svagheter och sök stöd
 • Lev och låt andra leva

 

Tillbaka

Copyright © 2018 Branka Okeijn. Alla rättigheter reserverade. - Torsgatan 76, Stockholm - Tel.073-590 38 49