FB-ikon.png twitter-ikon.png Insta-ikon.png Linked-in-ikon.png

Hem Om Branka Vägledning Events Intuitive Angel Messenger™ Webshop Blogg
Änglar Änglakort Chakra Medialitet Kontakt AMORGOS Resor

Läs om Angel Therapy®

Vad är Clairvoyance?Frågor och svarHur arbetar ett medium? 

 

 

Det femte chakrat

 

Det femte chakrat, också kallat halschakrat, finns i området runt nacken och käkarna. Halschakrat vibrerar på samma frekvens som färgen ljusblå. Detta energicentrum reglerar vår förmåga att kommunicera, vårt personliga uttryckssätt och de intentioner vi har för olika områden i livet.

På ett fysiskt plan påverkar halschakrat munnen, tänderna, halsen, matstrupen, luftstrupen, sköldkörteln, öronen och nacken. När halschakrat är i obalans kommer hälsan att påverkas inom dessa områden.

På ett personligt plan handlar det om att ha en balanserad kommunikation med omvärlden, förmågan att höra och ta in andra människor liksom att kunna uttrycka sin egen personlighet. Om vi uttrycker oss på ett lyhört och balanserat sätt, undviker hårda och dömande ord har vi bra förutsättningar för att skapa harmoniska relationer till andra även då åsikterna ibland kan går isär. Utmaningen handlar om att behålla sin integritet samtidigt som man empatiskt tar till sig vad den andra uttrycker. En person med ett balanserat halschakra bryr sig om hur hans/hennes ord påverkar andra och kommer därför att uttrycka sig respektfullt. En person med ett balanserat halschakra har lätt för att kommunicera sina åsikter och förmår ställa rimliga krav både på sig själv och på andra.

 

Vårt sätt att uttrycka oss visar omvärlden vilka vi är, vad som är viktigt för oss och hur mycket ansvar vi är beredda att ta för våra liv. Människor inom yrkesgrupperna politiker, lärare och artister har oftast ett välutvecklat femte chakra som de kan bruka eller ibland missbruka beroende på vad de vill uppnå. De har ofta en stor påverkan på sina åhörare, elever och fans. De är inte ovanligt att artister och politiker har en stark karisma och drar till sig beundrarskaror som följer dem.

 

På en andlig nivå kan man säga en person med ett välutvecklat och balanserat halschakra förmår tona in sig på sin egen inre röst och kan även aktivera clairaudiensen (klarhörseln) och ta emot meddelanden från guider och änglar. När klarhörseln är fullt utvecklad kan man höra skillnad på sitt eget mentala tjatter och verkliga budskap. Om man vill aktivera de energier som finns i halschakrat till fullo kan man medvetet koppla sina beslut till hjärtat och vad som känns rätt. Konkret betyder det att vi slutar fråga andra människor vad de tycker om det vi gör eller beslutar i olika frågor och vänder oss till vårt ”Högre Jag” i stället.

 

Ett bra sätt att aktivera sin intuition och stärka halschakrat är att vara i tystnad en stund varje dag. Man kan t ex gå ut på en promenad koppla loss hjärnan och bara lyssna, lägga märke till och ta in det som finns runt om. Ett annat sätt att aktivera halschakrat är att ha någon kreativ verksamhet om möjligt varje dag. Man kan måla, sjunga, pyssla om sina krukväxter, baka, inreda, fotografera, sy, snickra och mycket mer. Det behöver inte ta timmar i anspråk även då tiden har en tendens att glida iväg för att det är så roligt. När man kopplar av med en kreativ verksamhet vilar sinnet, hjärtat öppnar sig och energin från hjärtchakrat förflyttar sig uppåt, igenom halschakrat och ut i omvärlden.

 

En person som har obalans i sitt halschakra kan frestas ägna sig åt sladder eller baktala andra vilket är en mycket negativ och i grunden en självdestruktiv handlig. Det man skickar ut kommer tillbaka och förr eller senare blir man tvungen att hantera följderna. Obalans kan också märkas som en oförmåga att säga ifrån när man känner att någon kliver över ens gränser (underutvecklat femte chakra) eller helt motsatt man blir verbalt aggressiv (överdimensionerat femte chakra).

 

När du vill balansera ditt halschakra kan du:

 • Bestäm dig för att under en hel dag bara tala till andra om positiva saker. Varje gång du talar låt det vara om något positivt eller snällt.
 • Bestäm dig för att under en hel dag fokusera din uppmärksamhet bort från dig själv och på andra. Ge andra din odelade uppmärksamhet och ditt intresse. I stället för att tala om dig själv ställ frågor och var allmänt uppmuntrande.
 • Andas innan du talar. En ordentlig in- och utandning centrerar dig och du blir mer balanserad.
 • Andas lugnt och regelbundet medan du lyssnar på andra.
 • Öva dig på det du ska säga i förväg.
 • Bär någonting ljusblått runt halsen t ex en scarf eller slips.
 • Sjung i duschen
 • Varje gång du kommer på dig själv med att säga något negativt tänk och/eller säg omedelbart: Cancel, clear delete.
 • Räkna till tio innan du talar när du är arg.
  Räkna till hundra innan du talar om du är mycket, mycket arg.
 • Var i tystnad i tio minuter.
 • Be ditt ”Högre Jag” om vägledning
 • Tala sanning
 • Gå till en massör och få en ordentlig nackmassage.
 • Bär en Lapis lazuli sten runt halsen.
 • Var väldigt snäll mot dig själv och ditt uttryckssätt kommer att reflektera detta.


Lapis lazuli

Tillbaka

 

Copyright © 2018 Branka Okeijn. Alla rättigheter reserverade. - Torsgatan 76, Stockholm - Tel.073-590 38 49