FB-ikon.png twitter-ikon.png Insta-ikon.png Linked-in-ikon.png

Hem Om Branka Vägledning Events Intuitive Angel Messenger™ Webshop Blogg
Änglar Änglakort Chakra Medialitet Kontakt AMORGOS Resor

Läs om Angel Therapy®

Vad är Clairvoyance?Frågor och svarHur arbetar ett medium? 

 

 

Det första chakrat


baschakra.jpgGrunda dig!

Många saker kan påverka om en människa känner sig i balans eller ur balans.

En vanlig orsak till obalans är att man inte är stabil i baschakrat eller om man så vill är ogrundad. Symptom på detta kan till exempel vara att man har svårt att fokusera, tappar saker, överdriver sina problem eller kanske till och med skapar problem som inte finns.

Baschakrat eller också kallad rotchakrat är beläget vid ryggradens bas i höljd med svanskotan och vibrerar på samma frekvens som färgen röd. Detta energicentrum är relaterat till våra mest grundläggande behov så som finansiellt stöd, jobbet och hemmet. Helt enkelt vår överlevnad.
Om ditt första chakra är försvagat eller ur balans kommer du känna dig osäker och ängslig. I ett försök att rätta till obalansen kan det hända att man överkompenserar och skapar då en överaktivitet som kan visa sig som aggressivitet.

Om du oroar dig extremt mycket för din överlevnad och inte har konkreta verkliga skäl till det så är du ogrundad och därmed ur balans.Om du har ett underaktivt baschakra kommer du att känna dig osäker på dig själv och ha svårt att få kontakt med andra människor. Du kanske känner dig isolerad och blir överdrivet misstänksam. Ett obalanserat baschakra lämnar dig med en känsla av att vara ovälkommen, ovärdig, oälskad och rädd. Oavsett om ditt baschakra är överaktivt eller underaktivt är det viktigt att du tar itu med det. Du kan se det som grunden till ett hus. Om grunden är instabil eller har sprickor och andra svagheter kommer resten av huset också att bli instabilt och i värsta fall falla sönder vid nästa storm.

Det är önskvärt att ha ett baschakra som är stabilt men inte fixerat eftersom vi behöver vara flexibla för omvärldens föränderlighet. Det handlar om att hitta en plats där du känner dig trygg med det du just nu har och har tillit till att du kan lösa de utmaningar som livet kommer att bjuda på i framtiden. Det är inte för mycket begärt att vi har tak över huvudet och mat på bordet. När våra grundläggande behov är hotade är det normalt att känna sig orolig och rädd. I preventivt syfte försöker många att kontrollera externa omständigheter, något som vi sällan kan göra. Det är bättre att försöka kontrollera interna omständigheter eftersom det är något vi ALLTID kan göra.

 

När du vill återfå balansen eller för att upprätthålla balansen kan du:


Röra på kroppen:
Gå ut och cykla eller gå i naturen
Utöva någon fysisk aktivitet som du tycker om.
Yoga, Chi Gong eller Thai Chi är oslagbara verktyg för att hålla chakrasystemet i balans.

Boxning balanserar höger och vänster hjärnhalva (OBS! Boxa på en säck och inte på någon levande varelse)


Organisera:
Städa dina byrålådor och släng ut gammalt skräp

Skaffa dig en bok om Feng Chui och tillämpa några principer i ditt hem

Betala dina räkningar i tid

Gör upp en handlingsplan eller punktlista över åtgärder som behöver vidtas för att lösa eventuella svårigheter.
Gör en lista på allt du behöver fixa och lova dig själv att göra en sak varje dag under en period så att du hinner ikapp.

Var ärlig:

Att alltid tala sanning gör oss trygga och stabila eftersom vi slipper hålla reda på vad vi sagt och till vem vi sagt det. Man kan inte ljuga ”lite” (så kallade vita lögner), antingen talar man sanning eller inte.


Ta hand om dig:

Gå och lägg dig tidigare under en period
Gräv i trädgården eller plantera blommor i krukor

Ät ordentligt på regelbundna tider och gärna rotgrönsaker och potatis.
Tillbringa mer tid med människor du tycket om att umgås med.


Extrema situationer:

Om du är i ett förhållande eller har människor nära dig som misshandlar dig fysiskt eller psykiskt, LÄMNA situationen omedelbart. Om du upplever att du inte kan eller förmår lämna sök dig då till organisationer som kan hjälpa och vägleda dig.

www.tjejzonen.com

www.somaya.se

www.kvinnojour.com

www.mansjouren.nu

www.jkg.se

www.brottsofferjouren.se

http://www.allakvinnorshus.org

Tillbaka

Copyright © 2018 Branka Okeijn. Alla rättigheter reserverade. - Torsgatan 76, Stockholm - Tel.073-590 38 49